Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» Για την ανατροπή στον Δήμο Έδεσσας - Βεγορίτιδας

     Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15-3-14 η 3η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Έδεσσας “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ”, στις 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κέντρο Καταρρακτών.
     Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης, εκπαιδευτικός Δημητριάδης Βασίλης, εισηγήθηκε τους βασικούς άξονες του προγράμματος, που συμπληρώθηκαν από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής. Το σχέδιο προγράμματος έχει τεθεί για διαβούλευση με τους πολίτες και τους νέους με τους οποίους βρίσκονται σε συνεχή επαφή τα στελέχη της Δημοτικής Κίνησης.
     Η Δημοτική Κίνηση «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» πήρε θέση και στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την πώληση του 30% της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα έναντι πινακίου φακής. Οι δυσμενείς επιπτώσεις αυτού του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στους αγρότες της περιοχής μας και στην τοπική οικονομία γενικότερα, θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους πάντες και όχι μόνο τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
     Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Έδεσσας να αντιταχθούν στην πώληση των σταθμών της περιοχής μας. Ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου πώλησης της ΔΕΗ. Όλοι στον Αγώνα. Γιατί τίποτα δεν μας χαρίζεται. Τα κατακτούμε με αγώνες και την συμμετοχή όλων. Ζητούμε, οι δυο υδροηλεκτρικοί σταθμοί της περιοχής μας, να περάσουν στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο του Δήμου Έδεσσας, διότι ο φυσικός «ιδιοκτήτης» των νερών και των ποταμιών της περιοχής, είναι οι δημότες και οι κάτοικοι αυτού του τόπου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ».
     Στο επόμενο διάστημα ομάδα μελών της κίνησης θα επεξεργαστεί το Πρόγραμμα και θα ανακοινώσει την κατάρτιση ολοκληρωμένου ψηφοδελτίου. Τα στελέχη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Έδεσσας «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ», συζητάνε με τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, της Έδεσσας και της Βεγορίτιδας, τα προβλήματα της πόλης και των χωριών και κυρίως ακούνε τις δικές τους προτάσεις.
     Το κάλεσμα της Δημοτικής Κίνησης «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ», είχε μια συναίνεση από τα κάτω, που ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες μας. 
     Η Κίνησή μας, απευθύνει στους Δημότες της Έδεσσας και της Βεγορίτιδας τρία μηνύματα: 
  1. μήνυμα ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης. Κάθε διαδικασία ανατροπής είναι και διαδικασία δημιουργίας ταυτόχρονα. 
  2. μήνυμα διαφάνειας, διαύγειας και έντιμης διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, με στόχο τα δημοτικά τέλη να επιστρέφουν σε έργα και υπηρεσίες στους πολίτες και 
  3.  μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης για λύσεις σ΄ όλα τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του Δήμου. 
Το e-mail της Δημοτικής Κίνησης Έδεσσας “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ” είναι: fysaeikontraedessa@gmail.com. 


Από το Γραφείο Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου