Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Άρνισσας



 Την Τρίτη 1 Απριλίου 2014, μετά από πρωτοβουλία της Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Άρνισσας στα πλαίσια της εκστρατείας πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της γυναικολογικής κλινικής, παρείχαν στις γυναίκες της Βεγορίτιδας γυναικολογική εξέταση και τεστ Παπανικολάου. Σε ένα πρωινό εξετάσθηκαν 55 γυναίκες.
  Χαιρετίζουμε την σημαντική αυτή πρωτοβουλία και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.      Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους δράσεις είναι επιβεβλημένες στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και πρέπει να επαναλαμβάνονται.
 Παράλληλα, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε και να περιμένουμε μόνον τις πράγματι αξιέπαινες πρωτοβουλίες των γιατρών και των νοσηλευτών, αλλά πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικούμε μαχητικά και δυναμικά, να γίνει το Κέντρο Υγείας Άρνισσας πραγματικός φορέας παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, όπως εν προκειμένω, γυναικολόγοι, πρέπει να υπάρχουν σε μόνιμη, έστω εβδομαδιαία, βάση, έτσι ώστε οι κάτοικοι της περιοχής μας να εξυπηρετούνται και να λαμβάνουν τουλάχιστον τις στοιχειώδεις ιατρικές φροντίδες πρόληψης και θεραπείας, όπως αρμόζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Δημοτική Κίνηση Δήμου Έδεσσας 
“ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ” 

https://www.facebook.com/groups/fysaeikontra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου