Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ανατρέπουμε το Παλιό, Δημιουργούμε το Νέο





“ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ”
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ   ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

  Συμπολίτισσες – Συμπολίτες
  του Δήμου Έδεσσας -Βεγορίτιδας,

Ζούμε σε περίοδο οικονομικής κρίσης λόγω των αδιέξοδων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, της αποθέωσης της αγοράς και της απορρύθμισης της δημόσιας παρέμβασης.
   Η κρίση αυτή δεν αφήνει αλώβητο το Δήμο μας. Επηρεάζει πρωτίστως τα χαμηλά και μεσαία οικονομικά εισοδήματα, το κόστος ζωής μεγαλώνει, η οικονομική δραστηριότητα περιορίζεται, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα πλήττεται, η ανεργία αυξάνεται ραγδαία και δημιουργούνται νέοι φτωχοί και κοινωνικά αποκλεισμένοι.
    Σ΄ αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, γίνεται αντιληπτή η έλλειψη ισχυρού κοινωνικού κράτους και η απουσία Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ποιοτικές υπηρεσίες και παροχές προς τους δημότες της, με ενδιαφέρον για την απασχόληση, την καταπολέμηση της φτώχειας και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
 … η Δημοτική Αρχή και ο Δήμος Έδεσσας
      Στο Δήμο μας, το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής υποβαθμίζονται συνεχώς. 
   Η σημερινή Δημοτική Αρχή μέχρι τώρα, δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο ουσιαστικό έργο, απάντηση στην κρίση, φανερώνοντας πλήρη ανεπάρκεια και έλλειψη στρατηγικής και οράματος για την πόλη και τους κατοίκους της. 
  Ελεύθεροι χώροι απειλούνται καθημερινά, η έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων, οι ασυντήρητες παιδικές χαρές και τα πάρκα, η απόλυτη κυριαρχία του ΙΧ, το κυκλοφοριακό χάος, η κατάληψη πεζοδρομίων από τραπεζάκια, αυτοκίνητα και εμπορεύματα, με αποτέλεσμα την αδυναμία κίνησης των δημοτών, τα απορρίμματα κάθε είδους στους δημόσιους χώρους και τους ακάλυπτους των οικοδομών, οι λακκούβες στους δρόμους και πολλά άλλα συνθέτουν την αισθητική, την εικόνα της πόλης μας, ενώ οι αμφιβόλου αισθητικής παρεμβάσεις τσιμεντοποίησης των ποταμοβραχιόνων, έρχονται να προστεθούν ως πρόβλημα στην λειτουργία της πόλης. 
    Κοντά σ΄ αυτά, έρχεται να προστεθεί η απουσία σχεδίου για τις υποδομές στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό, η ανορθολογική αξιοποίηση χρημάτων και ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου. 
    Η επιφανειακή και πρόχειρη προσέγγιση όλων των προβλημάτων αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» της σημερινής Δημοτικής Αρχής, όπως ανάγλυφα φαίνεται και από την προβληματική έως και εκφυλιστική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, την παθητική παρουσία πολλών δημοτικών συμβούλων, την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής στη σύνθεση των απόψεων.
   Οι υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις, εκπροσωπώντας κυρίως προσωποπαγή σχήματα, δείχνουν αδύναμες να αρθρώσουν μια συλλογική ουσιαστική εναλλακτική λύση, ενώ η καθημερινή πρακτική όλων, αποθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.
    Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα Δημοτικό Συμβούλιο σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες της πόλης μας .

Συμπολίτισσες – Συμπολίτες του Δήμου Έδεσσας,
   
    Συζητώντας και προβληματιζόμενοι, καιρό τώρα, για θέματα που μας απασχολούν όλους (ποιότητα ζωής, περιβάλλον, πολιτισμός, οικονομικός μαρασμός κλπ.), οραματιζόμενοι μια άλλη, συμμετοχική και ανοιχτή στους πολίτες Αυτοδιοίκηση, απορρίπτοντας τη λογική των κομματικών σκοπιμοτήτων, των παραταξιακών στεγανών και της εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων,
    Πήραμε την πρωτοβουλία , με συμμετοχικές διαδικασίες , να δημιουργήσουμε μια νέα, ανοικτή σε όλους και όλες, Δημοτική Κίνηση Πολιτών “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ”, στο Δήμο Έδεσσας, 
  Ως ενεργοί δημότες της πόλης μας που καθημερινά ζούμε-δουλεύουμε-δρούμε σ’ αυτή, οραματιζόμαστε μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου εκτός των συμβατικών υποχρεώσεών της θα θέλαμε:
   Ο Δήμος να λειτουργεί με συμμετοχικές διαδικασίες όπου οι δημότες θα συμμετέχουν και θα διεκδικούν με ιδέες, προτάσεις, αιτήματα, και συλλογικές δράσεις. Διεκδικούμε ένα Δήμο των πολιτών και όχι ένα όργανο της κεντρικής εξουσίας για την επιβολή των επιλογών του ΔΝΤ και του μνημονίου που συνεπάγονται περικοπές στα πενιχρά κονδύλια που διαθέτει ο δήμος για κοινωνική υποστήριξη, παιδεία, αθλητισμό, έργα υποδομής και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Ένα Δήμο – αγωνιστή ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που στραγγαλίζουν τη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
   Θέτουμε σε προτεραιότητα την κοινωνική αλληλεγγύη. Στηρίζουμε και επεκτείνουμε τις κοινωνικές δομές πρόνοιας και τις συλλογικές δράσεις.
 Σχεδιάζουμε στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου παρεμβαίνοντας με συγκεκριμένες ενέργειες και έργα ήπιας ανάπτυξης.
  Πιστεύουμε και θα αγωνιστούμε για μια αυτοδιοίκηση που θα διαχειρίζεται με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους δημοτικούς πόρους και θα εφαρμόζει την αξιοκρατία στο ανθρώπινο δυναμικό της.
  Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ, ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ, ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ , ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ !

  ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ !


ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ!

Δημοτική Κίνηση Δήμου Έδεσσας “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ” 
www.fysaeikontraedessa.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου