Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Το Πρόγραμμα της Δημοτικής Κίνησης "Φυσάει Κόντρα"

Στην εποχή των μνημονίων, της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας, το πολιτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Κίνησης "Φυσάει Κόντρα" είναι η απάντηση στην κρίση και στον μαρασμό που έχει οδηγηθεί ο Δήμος Έδεσσας. Έχει χαρακτήρα μιας δυναμικής διαδικασίας η οποία θα τροφοδοτείται από τους ίδιους τους δημότες, λαμβάνοντας υπόψη τη μεταβολή των αναγκών τους και των συνθηκών οι οποίες τις διαμορφώνουν.

Το Πολιτικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Κίνησης "Φυσάει Κόντρα" τίθεται σε διαρκή διαβούλευση ώστε να έχει χαρακτήρα ενός συνολικού ολοκληρωμένου προγράμματος για τρεις κυρίως λόγους :

1. Γιατί οι πολίτες δεν περιμένουν να ακούσουν από εμάς ευχολόγια, προθέσεις και αόριστες υποσχέσεις, λογικής προηγούμενων δεκαετιών, με μεγαλεπήβολα έργα και σχέδια.Θέλουν ρεαλιστική προσέγγιση συγκεκριμένων θεμάτων που δίνουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.

2. Γιατί υπάρχουν παρατάξεις που ζητούν την ψήφο των συμπολιτών μας στις εκλογές του Μαΐου, παρουσιάζοντας γενικόλογες εξαγγελίες, χωρίς καμία στρατηγική και καμία στόχευση. Παρουσιάζονται ως μεσσίες ευαγγελιζόμενοι την συμμετοχική αυτοδιοίκηση χωρίς να διαθέτουν εκείνα τα πολιτικά τεκμήρια που θα μπορούσαν να πείσουν για τις πραγματικές προθέσεις τους. Χωρίς πρακτικές απαντήσεις, αλλά με αόριστες αναφορές στην κρίση, επιδιώκουν να γίνουν συμπαθείς με συνθήματα χωρίς αντίκρισμα.

3. Γιατί η δημοτική παράταξη «Φυσάει Κόντρα» δημιουργήθηκε από ανθρώπους που την επόμενη μέρα των εκλογών μπορούν να αναλάβουν την διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματός μας, χωρίς πολιτικές και κομματικές εξαρτήσεις, έχοντας μόνο ως γνώμονα, το καλό και την πρόοδο του Δήμου Έδεσσας. Αποτελείται από ανθρώπους που έχουν την εμπειρία, τον ενθουσιασμό και την τεχνογνωσία να αναλάβουν τις τύχες των συμπολιτών μας.

Το σχέδιο προγράμματος δημιουργήθηκε έπειτα από σοβαρή και εντατική μελέτη, ολοκληρώθηκε ως πρόταση μετά από δημόσια διαβούλευση.
- Περιλαμβάνει ιδέες και προτάσεις που έχουν εφαρμοστεί σε πόλεις της Ελλάδας και σε Ευρωπαϊκές πόλεις, με επιτυχία.
- Περιλαμβάνει προτάσεις που μας υπέδειξαν φορείς και πολίτες της πόλης. Προβλήματα που τους απασχολούν και για τα οποία εξετάζουμε από κοινού τις πιθανές τους λύσεις.
- Περιλαμβάνει ενέργειες για τις οποίες υπάρχουν πηγές χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμά μας, είναι απόλυτα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Αποτελεί την πρακτική εφαρμογή του οράματός μας, να δημιουργήσουμε έναν Δήμο της δημιουργίας και της αλληλεγγύης και χωρίζεται σε τρεις βασικούς τομείς–πυλώνες :

Α. Ο πρώτος αφορά τις προτάσεις μας για τους πολίτες. Περιλαμβάνει τις άμεσες παρεμβάσεις που θέλουμε να προωθήσουμε και τις προτάσεις μας για την κοινωνική αλληλεγγύη, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Β. Ο δεύτερος αφορά στις προτάσεις μας για την ανάπτυξη του Δήμου Έδεσσας. Περιλαμβάνει την Τοπική Ανάπτυξη, την Αγροτική Οικονομία, την Απασχόληση και το Περιβάλλον.

Γ. Και, ο τρίτος περιλαμβάνει τη θεώρησή μας για την σύγχρονη διοίκηση. Αναλύει, με άλλα λόγια, το πώς θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί ο Δήμος, προς όφελος των πολιτών.

Πριν αναπτύξουμε τον κάθε τομέα ξεχωριστά, θα πρέπει να κάνουμε τρεις αναφορές:

Η ΠΡΩΤΗ αφορά στην κεντρική στόχευση των προτάσεών μας.

Πρόκειται για την κοινωνική αλληλεγγύη.

Η παρούσα συγκυρία μας επιβάλει να μεριμνήσουμε για την ανακούφιση των ασθενέστερων συμπολιτών μας, τη μείωση της ανεργίας και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.Δεν μπορούμε να μιλάμε για έργα και υποδομές –που ασφαλώς χρειάζονται- αν πρώτα δε δουλέψουμε αναζητώντας λύσεις:

· Για την αντιμετώπιση της τοπικής ανεργίας.
· Για τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.
· Για τις ευπαθείς ομάδες και για τα ΑμεΑ.
· Για το εμπορικό κέντρο της πόλης το οποίο παρακμάζει.

Η αλληλεγγύη λοιπόν είναι κύριος προσανατολισμός μας.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ αφορά στις ίδιες τις προτάσεις τις οποίες διατυπώνουμε.

- Προσπαθήσαμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς.
- Προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους με τον οποίους το πρόγραμμά μας θα είναι βιώσιμο.
- Όλες οι πρωτοβουλίες, όλες οι ενέργειες τις οποίες προτείνουμε μελετήθηκαν από πλευράς χρηματοδότησης.Χρήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν. Τρόποι διεκδίκησης πόρων υπάρχουν. Και είναι η δύσκολη οδός. Η οδός της δικής μας συνειδητής επιλογής .

Η ΤΡΙΤΗ αφορά στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

 Λέμε με πλήρη γνώση στους συνδημότες μας, ότι δεν έχουμε την πρόθεση ούτε να ζητήσουμε περίοδο χάριτος ούτε να προσφύγουμε στην προσφιλή φράση πολλών δημοτικών αρχών, ότι «παραλάβαμε χάος». Πέραν των άμεσων παρεμβάσεων που αναφέρονται στο πρόγραμμά μας, ο σχεδιασμός γίνεται με ορίζοντα πλήρους θητείας.

Συνδημότισσες και Συνδημότες

- Παραδίδουμε το σύνολο του οράματος μας για την πόλη, στην κρίση σας.
- Δεν επιλέξαμε τον ασφαλή δρόμο της αοριστολογίας και των γενικών διατυπώσεων.
- Είμαστε συγκεκριμένοι γιατί τα προβλήματα της πόλης είναι συγκεκριμένα.
- Στοχεύουμε με ακρίβεια, γιατί οι λύσεις των προβλημάτων προϋποθέτουν γνώση και αποφασιστικότητα.
- Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, ανεξάρτητα από το πολιτικό της στίγμα, τις διακηρύξεις και τις προθέσεις της, αποτελεί «κομμάτι» της κρίσης και όχι παράγοντα υπέρβασης της. Αποτέλεσμα της αδράνειας, της αποφυγής των ευθυνών της με φόβο το πολιτικό κόστος και των αγκυλώσεων της, ήταν η οπισθοδρόμηση σε πολλούς τομείς ζωτικών λειτουργιών του δήμου. Οι επιπτώσεις των επιλογών της είναι εμφανείς.
- Η δημοτική παράταξη «Φυσάει Κόντρα» και το πρόγραμμα που κρατάτε στα χέρια σας δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους Πολίτες, την Πόλη και τον Δήμο να υπερβούν την κρίση.Γιατί την επόμενη των εκλογών, αυτός που θα κληθεί να διοικήσει το Δήμο θα πρέπει να δώσει λύσεις.Έχουμε να παλέψουμε μαζί για όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν από το κεντρικό κράτος ώστε η Αυτοδιοίκηση να έχει τη θέση που της αξίζει και να συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας. Θέλουμε την αλλαγή του Θεσμικού και Νομικού πλαισίου και θα την διεκδικήσουμε στα αρμόδια όργανα αλλά και με αγώνες στους δρόμους.

Διεκδικούμε σθεναρά :

· Την κατ’ αρχήν απόδοση των οφειλομένων από το κράτος και ταυτόχρονα αρνούμαστε οποιεσδήποτε αρμοδιότητες που δεν εξασφαλίζουν εκ των προτέρων τους αναγκαίους πόρους και το απαραίτητο προσωπικό.
· Τη γενναία αύξηση του προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, ως κεντρικού μοχλού της περιφερειακής ανάπτυξης.
· Την αναπροσαρμογή των στόχων του ΕΣΠΑ με προτεραιότητα στην κοινωνική συνοχή και την απασχόληση.

Πάνω απ’όλα όμως θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα και θα αξιοποιήσουμε όλους τους πόρους που μπορούν να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας.

Δίνουμε μια μόνο υπόσχεση για το μέλλον:

Θα είμαστε η Δημοτική Αρχή της Δημιουργίας και της Αλληλεγγύης για την πόλη και τους πολίτες.





1 σχόλιο:

  1. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΡΙΣΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ "ΕΘΕΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙ-END ΕΔΕΣΣΑΣ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΗΣΜΟΥ ΕΙEND ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ME ΕΓΓΥΣΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 4 ΔΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΗΣΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΗΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ...ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΙΝΤΑΙ ΑΤΟΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ...ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΧΥΡΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΡΙΧΖΑΡΙ-ΕΔΕΣΣΑ, ΤΗΛ. 6937770992

    ΑπάντησηΔιαγραφή